3 Ağustos 2015 Pazartesi

Islak Kurabiye Tarifi

Benim hayatımda olmazsa olmazlarımdan biri tatlı dır.Tatlı olsun nasıl olursa olsun off bu sıralar diyetteyim ve açlığa dayanırım da tatlısız ölüyorum krizlerdeyim.şuan paylaştığım tatlı da en sevdiğim ve yaptığım tatlılardan biri çok basit yapımının yanında enfes tadı var yumuşacık oluyor yaparsanız benim yerime de afiyetle yiyin :)

Malzemeler

1 Paket margarin

2 Adet yumurta

2 Yemek kaşığı kakao

1 Paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

Yarım su bardağı yağ

Yarım su bardağı şeker

Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)

Şerbet İçin

1,5 Su bardağı süt

1 Su bardağı şeker

Üzerine hindistan cevizi

Yapılışı

Geniş bir kapta tüm malzemeleri harmanlayıp iyice yumuşak kıvama gelinceye kadar yoğuruyorsunuz.tüm malzemeler birbiriyle özleşip kulak memesi kıvamına gelince hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekiller yapın ve tepsiye dizin.tepsinize yağlı kağıt koymanızı tavsiye ederim.kağıdınız yoksa tepsinizi hafif yağlayın.Tepsinizi önceden ısıttığınız fırına koyun.Her fırın farklı derecelerde pişiriyor ben 170 180 c arası pişiriyorum.Siz kendinizi kendi fırınınıza göre ayarlayın.Kurabiyeleriniz fırındayken şerbetini hazırlayalım süt ve şekeri uzun geniş bir tabakta yapabilirsiniz iyice şekeri eritin.Kurabiyeleri bir kürdan ile kontrol edin piştiğinde çıkarıp biraz soğumasını bekleyip ılık şekilde süt dolu tabağınızın içine alabildiğince döşeyin sütü emsin.Ara da arka tarafını çevirin her tarafını süt çeksin içine.tüm bunları bitirdikten sonra hepsini hindistan cevizine bulayın ve servise hazır .Afiyett olsun :)



2 yorum:

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Eminim sütle yapılan şerbet kurabiyelere çok yakışmıştır.. Ellerinize sağlık..

melekbebegim blog dedi ki...

Sonuç mükemmel yiyenler bir daha istiyor tavsiye ederim :)