11 Nisan 2014 Cuma

HAMİLELİĞİN 1. AYI


Artık bir bebeğiniz olmasını istiyorsunuz ! Bir bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde bu konu hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmalısınız.
Toplam gebelik (hamilelik) süresi ortalama 40 hafta yani 280 gündür. Gebelerin çoğu 40 haftaya varmadan doğum gerçekleşir. Nadir de olsa 40 haftalık süreyi aşan gebelerde vardır. Bu durumlar normal kabul edilir. Her şeyden önce bebek sahibi olmaya karar verdiğinizde kendinize bu konudauzman bir doktor seçmelisiniz. Doktorunuz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

Gebelikte 1. Ay Hazırlık

Folik asit listeDüşük yapma ve erken doğum riskini azalttığı düşünülerek gebeliköncesi 3 ay ve gebelik sonrası ilk 3 ay 0,4 mg Folik asit kullanılması önerilmektedir. Gebelik döneminde hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından bilinçli beslenmek çok önemlidir. Bu dönemde folik asit içeren koyu yeşil yapraklı sebzeler tüm tahıllar ve kuru baklagiller bolca tüketilmelidir.
Gebelik 3 trimesterden oluşur. İlk 3 aylık dönemİkinci 3 aylık dönem veüçüncü 3 aylık dönem. İlk 3 aylık dönemde bebek gelişimine başlar, ikinci 3 aylık dönemde bebek gelişimine devam eder, üçüncü 3 aylık dönemde ise doğuma hazırlık ve sonunda doğum gerçekleşir.

Hiç yorum yok: